Subvencije za kupovinu električnih i hibridnih vozila

12. Mar 2020

Toyota Prius Plug In Hybrid
Ministarstvo zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Vlada na današnjoj sednici donela Uredbu o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane kupovine novih vozila koja imaju isključivo električni pogon, kao i vozila koja uz motor sa unutrašnjim sagorevanjem pokreće i električni pogon (hibridni pogon).

Ovom uredbom neposredno se podstiče korišćenje ekološki prihvatljivog vida transporta, u okviru sprovođenja mera za poboljšanje kvaliteta vazduha i u cilju unapređenja kvaliteta životne sredine.

Uredbom se propisuje da pravo na subvencionisanu kupovinu vozila imaju pravna lica, preduzetnici i fizička lica.

Pravo na subvencionisanu kupovinu vozila nemaju pravna lica i preduzetnici koji su ostvarili  pravo na subvencionisanu nabavku putničkih vozila za potrebe obnove voznog parka taksi prevoza kao javnog prevoza, u skladu sa Uredbom o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane nabavke putničkih vozila za potrebe obnove voznog parka taksi prevoza kao javnog prevoza („Službeni glasnik RS“, broj 94/19).

Sredstva za subvencionisanu kupovinu vozila dodeljuju se za kupovinu jednog vozila. Podsticajna sredstva u 2020. godini dodeljuju se do iznosa od 120.000.000 dinara.

Subvencionisana kupovina  vozila sprovodi se isplatom sledećih iznosa:

1. za vozila vrste L1 i L2 (moped i laki tricikl), 250 evra u dinarskoj protivvrednosti po srednjem dnevnom kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate kupoprodajne cene;

2. za vozila vrste L3 – L7 (motocikli), 500 evra u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem dnevnom kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate kupoprodajne cene;

3. za vozila vrste M1 i N1 (putničko vozilo sa najviše devet sedišta i lako teretno vozilo) isključivo na električni pogon, 5.000 evra u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem dnevnom kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate kupoprodajne cene;

4. za vozila vrste M1 i N1 koja pokreće, uz motor sa unutrašnjim sagorevanjem i električni pogon tako da vozilo može bez aktiviranja motora sa unutrašnjim sagorevanjem određeno vreme samostalno da se kreće isključivo na električni pogon, uz obavezu da poseduje spoljni priključak za struju, odnosno da se punjenje baterija može ostvariti i iz spoljnog izvora električne energije (PHEV - Plug In Hybrid Electric Vehicle), kao i za električna vozila sa ugrađenim sastavom za produženje autonomije kretanja (range extender) sa emisijama CO2/km do najviše 50 g/km, 3500 evra u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem dnevnom kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate kupoprodajne cene;

5. za vozila vrste M1 i N1 koja pokreće hibridni pogon koji uz motor sa unutrašnjim sagorevanjem ima barem jedan električni motor i može da se bez aktiviranja motora sa unutrašnjim sagorevanjem određeno vreme samostalno kreće isključivo na električni pogon, pri čemu se proizvodnja električne energije za dopunu baterija obavlja unutar samog vozila, sa emisijama CO2 do najviše 100 g/km, 2.500 evra u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem dnevnom kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate kupoprodajne cene.

Uredbom je u odnosu na način kupovine vozila propisan i postupak uplate subvencija, kao i to da se zahtev za dodelu subvencija podnosi Ministarstvu zaštite životne sredine, sa navođenjem dokumentacije koja se podnosi uz zahtev.

Detaljan tekst Uredbe o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane kupovine novih vozila koja imaju isključivo električni pogon, kao i vozila koja uz motor sa unutrašnjim sagorevanjem pokreće i električni pogon (hibridni pogon) možete pogledati ovde.

Ministarstvo zaštite životne sredine ponovo apeluje na sve dražavne organe i organe jedinica lokalnih samouprava da daju svoj puni doprinos u skladu sa svojim nadležnostima u borbi za bolji kvalitet vazduha i zdraviju životnu sredinu.
 

Elektrifikovani automobili u Srbiji

 

Kako i koliko će Uredba da zaživi na skromnom srpskom tržištu ostaje da pokaže vreme. Ono što je sada činjenica to je da pozitivnim propisima nije rešena prodaja električne energije na malo što posebno utiče na razvoj ionako skromne i haotične mreže punjača i punionica kod nas. Individualni punjači za električni automobil su skupa (oko desetak hiljada evra) i iziskuju kako posebno mesto tako i posebnu elektro instalaciju. 

Druga ne manje značajna činjenica je da su električni automobili za prosečnog srpskog kupca preskupi. Tako je Jaguaru I-Pace početna cena u Srbiji 92.134 evra sa PDV-om. Prvi serijski model Jaguara na električni pogon za te pare nudi 400 konjskih snaga i autonomiju vožnje od 386 do 480 km. Na našem tržištu su u ponudi i Volkswagen e-Golf po ceni od 35.403 evra (domet 231 km), BMW i3 koji sa svim troškovima košta od 37.590 evra (jednim punjenjem može da pređe od 200 do 250 kilometara) i Hyundai Ioniq Electric čija cena počinje od 35.990 (domet 294 km).

Kada je reč o hibridnim i plag-in hibridnim modelima Toyota, lider u ovom automobilskom segmentu, nudi Yaris Hybrid kao najjeftiniji model po ceni koja počinje od 14.520 evra (potrošnja: 5,1 l/100 km) i Prius Plug-in Hybrid kojem cena počinje od 39.200 evra (potrošnja: 1,0 l/100 km).

Hyundai u svojoj ponudi ima model Ioniq koji u verziji Hybrid košta od 25.990 evra, a verzija Plug In Hybrid počinje od 32.990 evra.

U ponudi na našem tržištu nalazi se i električni automobil Elcar M-3 koji košta 7.900 evra. On spada u kategoriju lakih vozila koja su ekonomičnija od standardnih automobila, imaju samo dva sedišta, ali su zatvorena i na taj način štite od vetra i vremenskih prilika. Mogu da se pune strujom na kućnoj utičnici.


Ime i prezime
Komentar