Apple razvija autonomna vozila

28. Jun 2019

Aplle car

Apple Inc, američka međunarodna korporacija sa središtem u Kupertinu, Kalifornija koja se bavi razvojem, proizvodnjom i prodajom ličnih računara, medijskih plejera i računarskog hardvera i softvera je u utorak potvrdila da je kupila kompaniju koja se bavi razvojem autonomnih vozila Drive.ai. Ranije je objavljeno da je proizvođač iPhonea razmišljao o preuzimanju kompanije kao potezu koji će da donese neke od njihovih inženjerskih talenata kako bi podstakao sopstvene napore.

 

Jedan od stotinu start apa koji su se bavili autonomnim vozilima, Drive.ai je vodio malu flotu test shuttleova u Teksasu. Međutim, start ap je najavio kalifornijskim regulatorima da planira da otpusti 90 ljudi i da trajno zatvori kompaniju. 

 

U Silicijumskoj dolini uobičajeno je da veće kompanije preuzimaju start apove koji se bore, prvenstveno kako bi zaposlili svoje inženjere, što je u industriji poznato kao „unajmljivanje“. Start ap su uglavnom novostvorene kompanije, na zapadu se ovaj termin često povezuje sa visokotehnološkim preduzećima.

 

Apple se takmiči s rivalima kao što je Waymo kompanije Alphabet Inc za razvoj autonomnih vozila. U posljednjih godinu dana, Apple je obnovio svoje napore, dovodeći bivšeg inženjera Tesla Inc Douga Fielda da nadzire operaciju, koja uključuje više od 5.000 radnika.


Ime i prezime
Komentar