Finale 2008

Četvrti izbor za Miss ELP Netauto

Glamur i lepota u visokom stilu

U utorak uveče pred velikim brojem zvanica i gostiju iz sveta automobilizma, mode, bankarstva, medija u beogradskom hotelu Hyatt održana je završna svečanost ovodišnjih izbora za internet automobil godine i mis.
Izbor za automobil godine putem interneta, kao medija koji kroz ineraktivnu komunikaciju pruža neograničene mogućnosti čini ovaj izbor najprestižnijim nacionalnim izborom za automobil godine. Organizator izbora Metro Market, specijalizovano preduzeće koje se bavi tržišnim komunikacijama u oblasti automobilizma, pored već tradicionalne medijske podrške novine Danas, promovisao je svoje akcije i preko medijski prijatelja Roadstar radija, najslušanije radio stanice u Srbiji i TV Metropolis. Zanimljivo je da je "izborna" kampanja uspešno realizovana i u virtuelnom svetu. Naime, Metro Market izdaje i elektronski magazin, koji besplatno stiže na e-mail adrese pretplatnika ili se preuzima sa portala www.netauto.co.rs, a polovinom januara stigao je do pedesetohiljaditog čitaoca. Sve to rezultiralo je da na internet portal u periodu od 1. decembra prošle godine do 31. januara ove godine stigne preko sedamdeset hiljada glasova. Time je ova akcija postala svojevrstan vox populi onih koje zanimaju automobili, bilo kao potencijalne kupce bilo kao zaljubljenike u tehniku i brzine.

Automobili su bili predstavljeni i rečju i slikom, a posle detaljnijeg upoznavanja bilo je dovoljno da se klikom miša označi favorit, a sa jedne e-mail adrese moglo je da se glasa samo jednom. Na taj način dobijen je pobednik u šestom po redu izboru za i nternet automobil godine. Najveći broj glasova od dvadeset automobila kandidata i titulu ELP NetAuto 2008 osvojila je Renault Laguna 3. Ovakav rezultat ukazuje i na evropsko opredeljenje i visoke kriterijume domaćih korisnika Interneta. Najveći broj od dvadeset kandidatata koji su bili u konkurenciji za titulu ELP NetAuto 2008 predstavlja izuzetan proizvod, bilo da je reč o dizajnu, aktivnoj i pasivnoj bezbednosti, elektronskim sitemima koji pomažu vozaču, enterijeru, pogonskim agregatima, performansama…

Polazeći od toga, da širom planete gde god da se predstavljaju novi automobili uz njih se nalaze i lepe devojke i ove godine, po četvrti put organizovan je izbor za Miss NetAuto. Paraleleno sa izborom za internet automobil godine odvijao se i izbor za Miss ELP NetAuto 2007, naime tokom prošle godine uz nove automobile fotografisane su devojke koje su se kandidovale za ovu titulu. Glasovima posetilaca portala www.netauto.co.rs izabrano je dvanaest polufinalistkinja koje su se u Kristalnoj dvorani hotela Hyatt predstavile u okviru revije modnog kluba Hatch. Pored kandidatkinja na goste i novinare ostavile su izuzetan utisak i haljine koje je kreirala Dušanka Petrović, modni dizajner iz Beograda, inspirisana modom dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka.

Finalistkinje

Glasovima prisutnih izabrano je šest finalistkinja koje su pre no što su ponovo prošetale modnom pistom, otkrile ELP NetAuto 2008 i uz njega pozirale brojnim kamermanima i fotoreporterima. S obzirom da su svi prisutni su na neki način bili uključeni u proces biranja najlepše devojke, najviše uzbuđenja izazvalo je proglašenje pobednica.
Žiri za izbor Miss ELP NetAuto 2007
  • Zlatko Mitić, direktor Metro Marketa organizatora izbora
  • Jelena Ranković, odgovorni urednik časopisa Stil
  • Branivoje Lazović, generalni direktor EuroLuxPetrol
  • Bojana Vujadinović, Miss Srbije i Crne Gore 2003
  • Jure Galić, produkt menadžer Chrysler Balkans

Petočlani žiri jednoglasno je odlučio da titula Miss ELP NetAuto 2007 pripadne Ivani Rajković, a Miss fotogeničnosti ELP NetAuto 2007 pripadne Mariji Purić.

U ovogodišnjem izboru za Miss ELP NetAuto 2007 bio je veći broj donatora koji su tako reći svim učesnicama obezbedili poklone, a pobednicama pored lenti, cveća i bogate nagrade. Ivana Rajković je pored ostalog dobila skuter KeeWay Matrix, kao i sedmodnevni boravak na Zlatiboru u CMC Clubu Satelit i isti takav anžman u Pansionu Vuk u Vrnjačkoj banji. Ovi turistički aranžmani pripali su i Mariji Purić. Organizatori nisu zaboravili ni goste u Kristalnoj dvorani hotela Hyatt tako je njih pedesetak u nagradnoj igri takođe dobilo zanimljive i korisne poklone.

Svečano proglašenje pobednika u izboru koji se već petu godinu održava početkom februara predstavlja kvalitetnu najavu ovogodišnjih događanja u oblasti automoobilizma kod nas, a sa druge strane uvod u tradiciju koja svake godine osvaja sve više zaljubljenika u automobil koji je kao sredstvo prestiža jedan od uslova za osvajanje ženske lepote.

Održani u bleštavom ambijentu hotela Hyatt, u besprekornoj organizaciji i ovogodišnji izbori su potvrdili da ne zaostajemo za sličnim mafestacijama u svetu.


Ivana Rajković - Miss ELP NetAuto 2007

Ivana Rajković (1988.) je iz Beograda, studira Tehnološko-metalurški fakultet i bavi se manekenstvom. Do sada je učestvovala samo u izboru za Miss Salona automobila ove godine i odmah je bila prva pratilja, ne skriva ambicije da postane Miss NetAuto. Visoka je 173 cm, ima 58 kg, u horoskopu je bik/devica. Pohvalila se da je izvrsna kuvarica i to za specijalitete italijanske kuhinje. Voli elegantno da se odeva. Omiljeni cvet je ruža, a boja crvena. Modni kreator je Dona Karan. Kad je o sportu reč, nekada je trenirala košarku, navija za Crvenu Zvezdu. Omiljena životinja je tigar. Želela bi da poseti Pariz. Rado sluša stranu zabavnu muziku. Pije sve osim gaziranih sokova i najviše voli da jede domaća kuvana jela. Alhemičar, Paola Koelja je knjiga koju preporučuje. Često posećuje pozorište i preporučuje predstavu Čikago. U slobodno vreme ide u šetnju, a ponekad vozi rolere. Njen životni moto je: Sve se može, kada se hoće. Srećna je kada je zadovoljna sobom i kada provodi vreme sa ljudima koje voli.

Marija Purić - Miss fotogeničnosti ELP NetAuto 2007

Marija Purić (1984.) rođena je u Sarajevu, a živi u Beogradu i uspešno studira Ekonomiju. Plalnira da kada završi fakultet nađe neki lep posao u struci baziran na komunikaciji sa ljudima. U horoskopu je bik/vodolija, visoka je 170 cm, ima 53 kg. Modni stil je od elegantnog do sportskog, zavisno od prilike. Omiljena boja je plava, cvet kala, a životinja pas. Bavi se aerobikom, plesom i trčanjem. Kad je reč o putovanjima, obožava ih, ali bi pre svega volela da u potpunosti upozna Evropu, pa tek onda da se zaputi u neke udaljenije i drugačije zemlje. Svakodnevno koristi internet, a interesuju je sajtovi o modi, muzici, sportu... Volela bi da živi u Barselona, taj grad ju je fascinirao kada ga je posetila prošle godine.

 

Naslovni sponzor - Euro Lux Petrol

Goste je ispred ELP-a pozdravila Olivera Stojanović, Executive Manager, navodeći glavne atribute svoje kompanije:

Evropski kvalitet goriva, uz primenu svih savremenih trendova i najsavremenijih tehnoloških i informatičkih dostignuća u svom poslovanju.

Stručnost zaposlenih u kompaniji ELP – EuroLux Petrol, njihovo radno iskustvo u naftnoj privredi i posvećenost poslu garantuju kvalitetno obavljanje svih poslova i potpuno zadovoljenje svih potreba i očekivanja poslovnih partnera.

ELP pumpa se, pored standardnih sadržaja za objekte ovog tipa, može pohvaliti i veoma modernim i dobro opremljenim Roadstar shop-om, s velikim izborom robe za široku potrošnju, kao i pratećih travel i gift programa. Roadstar Restorani u svom prijatnom ambijentu pružaju priliku da vozači i putnici naprave kratak predah u toku putovanja, uživajući u bogatoj ponudi ovih izvanrednih ugostiteljskih objekata, bilo da se odluče za take-away sistem ili za standardnu uslugu.

 

Skuter za pobednicu

Staniša Lazarac, direktor KeeWay SCG imao je zadovoljstvo da pobednici Ivani Rajković preda skuter Matrix, koji je kao i mnogi drugi modeli ovog proizvođača dizajniran u Italiji. Svojim oštrim linijama, neobičnim halogenim svetlima i pristupačnom cenom, Matriks je postao najpopularniji među malim skuterima.

Skulptura pobedniku

Po tradiciji pobedniku, osvajaču titule NetAuto pripada unikatna skulptura simbol ovog izbora, autorski rad Lasla Silađija, akademskog vajara iz Novog Sada. Nakon sinoćnjeg proglašenja u hotelu Hyatt sklupturu je Milanu Belinu, generalnom direktoru Renault Nissan Srbija uručio Zlatko Mitić, direktor Metro Marketa organizatora izbora.

NetAuto 2007 kao poklon

Kao i prethodne godine jedna od nagrada za posetioce portala www.netauto.co.rs koji su glasali za mis ili za automobil, bila je druženje sa prošlogodišnjim osvajačem titule NetAuto 2007 - Dodge Caliberom. Ovog puta, Tanja Opsenica, PR Chrysler Balkans izvukla je Borislava Radovanovića iz Beograda i uručila mu poklon, tako da će on sa svojom suprugom da vozi Caliber jedan vikend uz plaćeno gorivo.

Donatori

Kee Way Motor

Turistička agencija CMC

Pansion Vuk

Modni klub Hatch

Blue Rose

Club Mr Stefan Braun

Art-Ival

Izdavačka kuća Laguna

Plesni Klub Mladost

Medijski sponzori

Danas

Metropolis

Roadstar

... i još nekoliko slika atmosfere...

Finale