Finale 2010


VW Polo svečano proglašen za NetAuto 2010


 

U utorak, 9. februara 2010. godine, u Kristalnoj dvorani hotela Hajat u Beogradu, u veličanstvenoj atmosferi i lepom raspoloženju brojnih zvanica iz sveta biznisa, auto industrije i medija, pod pokroviteljstvom Auto moto saveza Srbije i Privredne komore Beograda održano je svečano proglašenje pobednika u izborima za mis i internet automobil godine.

U pozdravnoj reči Zlatko Mitić, direktor Metro Marketa organizatora izbora, zahvalio se svima onima koji su i ove kao i prethodnih sedam godina pružili podršku i omogućili dalju afirmaciju ovog po mnogo čemu specifičnog izbora, a naročito medijima i internet sajtovima koji se takođe bave automobilima.

Internet kao sublimirani neiscrpni izvor informacija i sredstvo komunikacije omogućio je da na globalnom planu najveći broj događaja bude gotovo trenutno dostupan na čitavoj zemaljskoj kugli. U ovom kompleksu posebno mesto pripada automobilima i automobilskom svetu što podrazumeva najrazličitija zanimanja za sve što prati ovu oblast. Shvatajući značaj ovakvog životnog realiteta i prateći savremene trendove u oblasti informisanja Metro Market, specijalizovano preduzeće koje se bavi tržišnim komunikacijama u oblasti automobilizma, ove godine osmi put put, za redom, na internet portalu www.netauto.rs sprovelo je izbore za internet automobil godine - NetAuto 2010. Istovremeno uz glasanje za automobil teklo je i glasanje za mis, uz automobile našlo se i 38 kandidatkinja u izboru za Miss NetAuto 2009, tako da je svaki svaki posetilac mogao da izabere svoju favoritkinju koja se po ličnim svojstvima i estetskom utisku izdvaja i budi novi zanos i strast kada moćni automobil pokreće lepota. Na taj način došlo se do 12 polufinalistkinja koje su se na završnoj manifestaciji u hotelu Hajat u utorak predstavile na reviji u kreacijama Dnk Code modne dizajnerke Danke Karović, a zatim su gosti izabrali šest finalistikinja od kojih je žiri proglasio dobitnice titula Miss i Miss fotogeničnosti NetAuto 2009.

Prebrojavanjem glasova pristiglih na portal www.netauto.rs u periodu od 1.12.2009. do 31.1.2010. dobijen je NetAuto 2010 – Volkswagen Polo. Marke koje se tradicionalno dobro kotiraju među našim ljudima, kao što su Mercedes, Opel, Renault, Citroen… i u ovom izboru zauzimaju mesta koja zaslužuju. Međutim, mora posebno da se istakne da se svaki od 21 automobila-kandidata, kada je u pitanju dizajn, bezbednost, elektronski sitemi, enterijer, agregat, performanse ili samo utisak koji ostavljaju, našao u klasi kojoj pripada osvojio bi titulu bilo koje vrste. To je i osnovni razlog da kada je dobijen prvi, nije proglašavan drugi, treći, … dvadeset prvi. Ne postoje kriterijumi koji bi mogli da ih stave u jednu takmičarsku kategoriju, izuzetak je ovo što je Metro Market učinio, omogućio je da svako ko je želeo, odgovori na pitanje koji mu se automobil posebno dopada, a razlozi za ovakav izbor ostali su lični.


 
Automobili kandidati

U konkurenciji za titulu NetAuto 2010 našao se dvadeset jedan model iz prošlogodišnje svetske automobilske produkcije, to su: BMW X1, Chevrolet Cruze, Citroën C3 Picasso, Dodge Journey, Ford Ka, Honda Insight , Hyundai i20, Kia Soul, Mazda3, Mercedes-Benz E klasa, Mitsubishi Colt, Opel Astra, Peugeot 3008, Renault Scénic, Seat Exeo, Smart Fortwo, Škoda Yeti, Subaru Legacy, Toyota iQ, Toyota Prius i Volkswagen Polo.

 

 
   Automobili remek-dela

 

 

 

Svi automobili-kandidatii su moderni, savremeno dizajnirani, sa najnovijim tehnološkim rešenjima i svaki je, u svojoj klasi, kako tvrde njegovi proizvođači, pravo remek-delo, bilo da je u pitanju dizajn, bezbednost, elektronika, enterijer... Zbog toga smo se odlučili za "pravilo igre" da se proglašava samo pobednik. Ne postoje kriterijumi koji bi mogli da ih sve stave u istu takmičarsku kategoriju. Jer, kada bi se našli u klasama kojima pripadaju, osvojili bi titule bilo koje vrste... – kaže Zlatko Mitić, direktor Metro Marketa, firme specijalizovane za tržišne komunikacije u oblasti automobilizma i organizatora ove manifestacije.

 

 

 

 


VW Polo – NetAuto 2010
U jesen 1981. Volkswagen je u Frankfurtu predstavio svoj novi model. Podsećao je na umanjeni Golf, imao je brata blizanca u Audiju 50 i produženu verziju koja se zvala Derby. Dvadeset godina kasnije na istom mestu, nakon sedam miliona prodatih primeraka u raznim verzijama predstavljen je VW Polo, 4. generacije. To je bio i prvi automobil koji je osvojio titulu NetAuto. Novi Polo predstavljen je svetskoj javnosti, u martu 2009. na sajmu u Ženevi. Volkswagen je ostao dosledan svom kvalitetu, a dizajnom se otisnuo od konkurencije. Novim dizajnom, snažnim proporcijama i najvišim zahtevima u pogledu kvaliteta novi Polo je utemeljio novu klasu automobila. Njegovi atributi nisu ostali nezapaženi, dodeljena mu je prestižna titula Evropski automobil 2010, a nalazi se i među 10 finalista za Svetski automobil 2010. Spisak nagrada i priznanja sve je duži, među njima je i NetAuto 2010 čime smo pokazali da su i naši kriterijumi visoki i veoma slični svetskim i evropskim.


 
Na završnoj manifestaciji u hotelu Hajat, gospođa Ljiljana Smajlović, predsednice Udruženja novinara Srbije uručila je nagradu gospodinu Manolitu Vujičiću, generalnom direktoru Porsche SCG.
Gospođa Smajlović je svojim prisustvom učinila veliku čast organizatorima izbora za internet automobil godine. Naime automobilistički novinari, većinom članovi UNS, kroz medije u kojima rade omogućuju da se svi oni koje interesuju automobili na pravi način informišu o svemu što je vezanu za ovu temu. Zahvaljući njoj i njenim saradnicima nedavno je u okviru uns-a oformljen Auto press klub čija je misija da unapredi aktivnosti i omogući bolje uslove za rad specijalizovanih automobilističkih novinara u Srbiji. 
Da podsetimo titulu su od 2002. do sada osvajali VW Polo (NetAuto 2003), Citroen C2 (2004), Opel Astra (2005), Renault Clio III (2006), Dodge Caliber (2007), Renault Laguna III (2008) i Toyota Avensis (2009.).
 
Žiri za izbor Miss NetAuto 2009
Odluku koja je devojka najlepša, a koja najfotogeničnija, jednoglasno je doneo žiri u kojem su bili: Marko Kruška, direktor marketinga Toyota Srbija, Branka Jeremić-Subota, glavni o odgovorni  urednik Bazara, Pavle Komnenović, legendarni automobilski šampion, Biljana Obradović, TV novinar i Zlatko Mitić, direktor Metro Marketa organizatora izbora. 

Pobednice


 
 

Miss NetAuto 2009 - Jasna Jašić (1989.) student iz Beograda. Visoka je 172 cm, ima 56 kg. Ambicije su joj da postane uspešna poslovna žena. Njen modni stil je elegancija, voli crvenu boju. Omiljeni cvet je ruža, a životinja mačka. Navija za Crvenu Zvezdu i prati odbojku. Životni moto je da bez cilja nema uspeha. Prijatelji kažu da je tvrdoglava i iskrena. Srećnom je čine prijatelji i porodica. Beograd smatra idelanim mestom za život. Voli da priča o putovanjima.


 
   
 


 

Miss fotogeničnosti NetAuto 2009 - Marijana-Maja Đurić (1992.) najmlađa je učesnica ovogodišnjeg izbora. Učenica je srednje škole u Obrenovcu, ali više se posvećuje manekenstvu i poslovima foto modela. Visoka je 168 cm, ima 50 kg. Pored toga što smatra da je lepa, kaže i da dobro igra i da lepo peva. Planira da postane poznata manekenka i da sarađuje sa poznatim imenima iz tog sveta. Elegantno se odeva, a plavo, crveno i žuto su boje koje joj se dopadaju. Prijatelji kažu da je dobra, nasmejana u svakoj situaciji, ambiciozna i uvek spremna za provcd. Najsrećnija je kada se zaljubi. Teme o kojima najčešće priča su moda i muškarci.

Nagrade i pokloni
Kao što je najavljeno predviđene su nagrade za neke od onih koji su glasali putem interneta. Izvučeni su dobitnici i to su: Željko Laušević iz Beograda koji će da dobije Toyotu Avensis, NetAuto 2009, za jedan vikend, uz plaćeno gorivo, Rastko Petrović dobiće 100 litara goriva koje mu poklanja beogradski Centar Boban i maketu VW Eos dobiće Aleksandar Nastevski iz Gnjilanai. Nagrade će im u prisustvu donatora i pobednica biti uručene na prigodnoj svečanosti u Centru Boban u Beogradu, Ulica Dunavska 13.
Prema već ustaljenom običaju, na završnoj svečanostu u hotelu Hyatt dok je trajalo brojanje glasova za šest finalistkinja u Kristalnoj dvorani Milenko Kozarev, autor emisije Mobil auto, uz pomoć Ane Dankov - Miss NetAuto 2008  koja je izvlačila vizit karte koje su gosti ostavili pri ulasku, podelio je preko četrdeset poklona koje su obezbedili donatori i sponzori ovogodišnjih izbora: boravak u Pansionu Vuk u Vrnjačkoj Banji, vikend u hotelu Satelit na Zlatiboru, Kryolan profesionalna šminka, nakit Dve šmizle, ulaznice za Modernu garažu - muzej automobila,  Volkswagen makete automobila, JAI THAI, tajlandska masaža
popust za modele DNK Code,  pranje automobila u Centru Boban, serviranje klima uređaja u servisu Polar klima, besplatan internet od Madneta iz Pančeva, frizerske usluge u salonima Aleksa LA VIE, pretplate na Ilustrovanu Politiku, Bazar, Svet kompjutera, Ona i Digital foto.

 

Još fotografija sa završne svečanosti u hotelu Hyatt

Autori: Dragan Petrović, Dragan Timotijević-Belmondo, Vladimir Marković, Željko Sinobad i Hranislav Đoković.

 

 

 

Finale