Finale 2009


Najveći izbor automobila godine u Srbiji

Posetioci internet portala netauto.co.rs odabrali su Toyotu Avensis kao automobil godine u tradicionalnom, sedmom izboru za srpski automobil godine. Reč je o jedinom takvom izboru u nas, u kojem ravnopravno učestvuju svi koje zanimaju automobile uz mogućnost da izraze i svoje mišljenje. Finale izbora za miss i proglašenje internet automobila godine održan je u utorak, 10.2.2009. u Kristalnoj dvorani beogradskog hotela Hyatt Regency Belgrade. U izuzetnom ambijentu, pred velikim brojem zvanica i novinara predstavilo se dvanaest kandidatkinja koje su svojim glasovima izabrali posetioci specijalizovanog internet portala www.netauto.co.rs.

Ovogodišnji izbor za NetAuto počeo je 1. decembra prošle godine i trajao je do 31. januara 2009. godine, svaki učesnik u glasanju imao je mogućnost da dodeli jedan glas jednom od dvadeset dva modela automobila koji su bili u konkurenciji. Istovremeno se odvijalo i glasanje za Miss NetAuto 2008. Ove godine, peti put za redom, uz nove modele automobila našlo se i trideset šest kandidatkinja u ovom originalnom izboru lepote. Na taj način došlo se do dvanaest polufinalistkinja koje su se pojavile modnoj reviji na završnoj večeri u hotelu Hyatt Regency Belgrade, da svojom lepotom doprinesu glamuru čitave manifestacije, to su (azbučnim redom): Albina Nebić, Ana Dankov, Ana Krsteski, Bojana Jakovljević, Vivijana Rkalović, Daria Stanojević, Dragana Vidojković, Jelena Đokić, Mia Marjanović, Nina Jovanović, Slađana Damjanović i Tamara Vidić.

Ovogodišnja završna svečanost imala je i jednu tehnološku novinu. Naime u saradnji sa MFC-om organizovano je glasanje na listićima koji su putem posebno razvijenog softvera, uz direktan video prenos, odmah obrađeni tako da su rezultate mogli svi prisutni u Kristalnoj dvorani hotela Hyatt Regency Belgrade mogli da vide. U finale su se plasirale: Albina Nebić, Ana Dankov, Daria Stanojević, Mia Marjanović, Nina Jovanović i Slađana Damjanović. Njihov zadatak, pre ponovnog izlaska na pistu, bio je da gostima i brojnim fotoreporterima i snimateljima otkriju ovogodišnjeg pobednika, NetAuto 2009. Šest lepotica i gizdavi Avensis blesnuli su u punom sjaju, što je pozdravljeno aplauzom i sevanjem bliceva.

Skulpturu, rad Lasla Silađija akademskog vajara iz Novog Sada, koja simbolizuje ovu titulu, Bobanu Radoičiću, generalnom direktoru Toyota Srbija uručio je Milan Janković, predsednik Privredne komore Beograda. Obraćajući se prisutnima Janković je naglasio da informatičke tehnologije i internet nisu više budućnost nego stvarnost koja mora da se prihvati u svim segmentima privrede i društva jer doprinose kako evropskim tako i svetskim integracionim procesima kojima težimo. Ovakvim pristupom, postavljenim još pre sedam godina NetAuto definitivno može da se pozicionira ne samo kao najznačajniji već i kao najsavremeniji izbor za automobil godine u Srbiji.

Da podsetimo titulu su od 2002. do sada osvajali VW Polo (NetAuto 2003), Citroen C2 (2004), Opel Astra (2005), Renault Clio III (2006), Dodge Caliber (2007) i Renault Laguna III (2008).

Finalistkinje

Glasovima posetilaca ovog portala izabran je i NetAuto 2009, međutim, odluku koja će devojka da osvoji titulu Miss, doneo je petočlani žiri u kojem su bili: Ivan Zeljković, voditelj kviza Milioner, Dejana Komadina, direktor marketinga Renault Nissan Srbija, kao predstavnik marke prošlogodišnjeg pobednika, Zlatko Mitić, direktor Metro Marketa, organizatora izbora, Goca Tržan, pop pevačica i Zorica Karanović, doktor socijalne psihologije i urednica Ženskih strana u dnevnom listu Politika. Većinom glasova, gde je samo Goca Tržan imala svog favorita, za Miss NetAuto 2008 proglašena je Ana Dankov, dok su svi bili za to da Mia Marjanović bude Miss fotogeničnosti NetAuto 2008.

Glamuru čitave manifestacije doprinele su i dve bivše pobednice. Marija Popović, Miss NetAuto 2006 bila je srećne ruke i pomažući Milenku Kozarevu koji je u svom poznatom, šarmatnom maniru vodio nagradnu igru za goste u Kristalnoj dvorani. Uvažavajući principe poznatih izbora lepote i ovde je krunu pobednici na glavu stavila Ivana Rajković, Miss NetAuto 2007.

U dobrom raspoloženju i prijatnoj atmosferi usledila je dodela nagrada i poklona, fotografisanje, intervjui...

Petočlani žiri jednoglasno je odlučio da titula Miss NetAuto 2008 pripadne Ani Dankov, a da Miss fotogeničnosti NetAuto 2008 bude Mia Marjanović.

U ovogodišnjem izboru za Miss NetAuto 2008 bio je veliki broj donatora koji su tako reći svim učesnicama obezbedili poklone, a pobednicama pored lenti, cveća i bogate nagrade. Organizatori nisu zaboravili ni goste u Kristalnoj dvorani hotela Hyatt tako je njih pedesetak u nagradnoj igri takođe dobilo zanimljive i korisne poklone.

Svečano proglašenje pobednika u izboru koji se već sedmu godinu održava početkom februara predstavlja kvalitetnu najavu ovogodišnjih događanja u oblasti automoobilizma kod nas, a sa druge strane uvod u tradiciju koja svake godine osvaja sve više zaljubljenika u automobil koji je kao sredstvo prestiža jedan od uslova za osvajanje ženske lepote.

Održani u bleštavom ambijentu hotela Hyatt, u besprekornoj organizaciji i ovogodišnji izbori su potvrdili da ne zaostajemo za sličnim mafestacijama u svetu.


Miss NetAuto 2008 - Ana Dankov

Ana Dankov (1987.) je bograđanka, student Beogradske poslovne škole. Od posebnih znanja navodi engleski jezik, kompjuter i da fenomenalno kuva. Završila je manekenski kurs i bila Miss mature 2006. Visoka je 176 cm, ima 56 kg, u horoskopu je strelac/škorpija . Planovi su joj da završi školu, otvori firmu, uda se, dobije dečicu, proputuje ceo svet i uživa! Nema određen stil odevanja, voli sve da kombinuje i nosi, većinom su zastupljene crna, siva i bela boja. Dopadaju joj se kreacije Zvonka Markovića i Dragane Ognjenović. Prijatelji je znaju kao iskrenu, alapaču i pravog prijatelja. Srećnom je čine male stvari, sitna pažnja, ponekad nečiji pogled samo. Leti bi volela da živi na obali mora, a zimi na planini u kolibi.

Miss fotogeničnosti NetAuto 2008 –
Mia Marjanović

Mia Marjanović (1988.) iz Beograda je završila Srednju saobraćajnu školu i sada studira Singidunum za medije i komunikacije. Završila je manekenski, a zatim i kurs glume i novinarstva za talente u UNS. Planira da uspešno završi fakultet i postane uspešan PR menadžer. Visoka je 169 cm, ima 54 kg.
U horoskopu je dvostruka vaga. Modni stil je sportska elegancija, najdraža boja je roze, kreator Versaće. Navija za Crvenu zvezdu, bavi se plivanjem i plesom. Prijatelji za nju kažu da je komunikativna, plemenita, uvek nasmejana. Srećnom je čini kada je u mogućnosti da nekom ulepša dan. Kada bi bila u prilici da bira gde će da živi, bio bi to Rim.

Pobeda u finišu

Proglašavajući NetAuto 2009, Zlatko Mitić, direktor Metro Marketa, organizatora izbora, pored ostalog rekao je: Evo nas sedmu godinu za redom u ovom lepom zdanju na finalnoj večeri naših izbora za Mis i Internet automobil godine. Osećam se ponosno jer sve ove godine, podrška koju imamo kako među uvoznicima automobila tako i medijima sve je očiglednija. Popularizaciji i afirmaciji ovih izbora mnogo su doprineli podrška Kompanije Novosti, dnevnih listova Danas i Sport, TV Metropolis, specijalizovane auto-emisije i časopisi. Nije zanimarljiv bio ni doprinos konkurentskih internet sajtova. Mislim da smo uspeli da naš izbor automobila godine dobije atribut nacionalni, a da su mu devojke dale prepoznatljivu fizionomiju.

Izbor kandidata, među automobilima koji su se pojavili ove godine napravljen je u saradnji sa Automobilskim forumom Udruženja novinara Srbije, tako su se u konkurenciji za titulu NetAuto 2009 našla dvadeset dva nova modela automobila. Premda objavljujemo samo pobednika, jer smatramo da bi svaki od kandidata mogao da trijumfuje po različitim kriterijumima počev od izgleda, performansi, ekološke podobnosti pa do cene, ovog puta ćemo na neki način napraviti izuzetak. Naime, ove godine odluka je pala praktično krajem januara, a u samom vrhu bili su automobili čije marke imaju svoj fan-klubove i članovi i njihovi prijetelji zdušno su glasali za svoje favorite, tako da su se izdvojili Renault Megane, Honda Accord i Opel Insignia. Međutim, dogodilo se da je 20. januara Toyota Srbija organizovala promociju svog novog modela, koji su mediji odmah podrobno opisali i nahvalili i nije bilo dileme da je najveći proizvođač automobila na svetu ponudio još jedan automobil koji pleni – Novi Avensis".

 

 

Toyota Avensis - NetAuto 2009

Prema odluci najvećeg žirija u Srbiji Toyotin Avensis treće generacije osvojio je prestižnu titulu NetAuto 2009 i postao laureat sedmog po redu izbora za Interent automobil godine u Srbiji.

Toyota je s ponosom predstavila treću generaciju Avensisa, svog najboljeg evropskog modela. Naglašenog karaktera i sa snagom inteligencije, potpuno novi Avensis predstavlja atletski i uglađen dizajn u harmoniji glatkih, tečnih linija. Dizajniran i izrađen u Evropi, ovaj automobil odiše nenametljivim poverenjem koje proističe iz godina pripreme, znanja i posvećenosti detaljima. Sa još snažnijim i čistijim motorima koji emituju manje CO2, unapređenim kvalitetom i poboljšanim nivoima opreme, novi Avensis pomera granice D-segmenta u Evropi.

Novi Avensis donosi iskustvo uverljivog i uzbudljivog kvaliteta, koje vas odvaja od ostalih i inspiriše na putovanju koje predstoji. Atletski. Autentičan. Agilan.

 

 


Specijalni gost

 

 

 

Među zvanicama na svečanoj večeri bio je i svetski poznat psihoterapeut dr Nedeljko Dražić, lekar i doktor tradiciolane medicine Sveruskog centra za narodnu i tradicionalnu medicinu Eniom iz Moskve, ugledan član Američke akademije protiv starenja, Asocijacije za ekologiju i mnogih drugih organizacija u SAD, edukator magije u Arapskim emiratima, i da ne nabrajamo...

Mnogi su želeli da se upoznaju s njim i fotografišu, u svom džentlmenskom maniru izašao je svima u susret koliko je to na jednoj ovakvoj manifetaciji bilo moguće.

 

 

Renault Laguna za Dejana Ćurovića

Ustalio se i običaj da jedan od učesnika u glasanju u izboru za Miss i NetAuto, dobije priliku da se uveri u kvalitet i performanse automobila pobednika. Tako je ove godine Dejan Ćurović iz Beograda dobio Renault Lagunu 3, NetAuto 2008 da je vozi nedelju dana uz plaćeno gorivo. Vaučer mu je na završnoj svečanosti uručila Dejana Komadina, direktor marketinga Renault Nissan Srbija.

Sponzori i partneri


Privredna komora Beograda


Kompanija Novosti


Kee Way
Motor


Pansion Vuk


Sport


TV Metropolis


Digital foto


Cryolan


Dve šmizle


Mobil


MFC


Agencija Primafila


Politika a.d.


Rajka style


Gift shop


Babylon-stars

... i još nekoliko slika atmosfere...        

Finale